Намери приказка

сряда, 11 септември 2013 г.

Цветовете и тяхното значение: Розово

 
Цветът на безусловната любов


Розовото олицетворява състраданието, грижовността и любовта. свързва се с безусловната любов и разбирателство. Комбинация от червено и бяло, розовото съдържа нуждата от действие на червеното, помагайки му да постигне потенциала за успех, предлаган от бялото. Страстта и силата на червеното е смекчена от чистотата, пълнотата и откритостта на бялото. Колкото по-тъмно розово, толкова повече страст има енергията му.


Розовото е женствено и романтично, интимно, влюбчиво, разсъдливо. Укротява физическата страст на червеното и я заменя с нежна любовна енергия. Този цвят е интуитивен и показва нежността и добротата си със своята емпатия и чувствителност.
В цветната психология розовото носи надежда. Позитивен цвят, изпълващ с топли и успокоителни чувства, с усещането, че всичко ще бъде наред.


Розовото успокоява нашите емоционални енергии, премахва гнева, агресията, чувството за изоставеност и тормоз. Изследвания потвърждават, че излагането на големи количества розово имат успокоителен ефект над нервите и създават физическа слабост в хората. Склонните към насилие и агресия затворници успешно са успокоявани, когато са били сложени в розова стая за определено време. Излагането на този цвят повече, отколкото е необходимо, има отрицателен ефект.
Розовото прави контакт между хората и тяхната грижовна страна, чрез нуждата им да получават или да дават нежност. Внимавайте ако имате приятел, който носи непрекъснато розово – това може да е индикация за нужда да бъде приет, да бъде подкрепян и безусловно обичан.
Розовото е безопасен, незаплашващ цвят, който търси да бъде оценен, уважаван и обожаван. Не обича да бъде вземан за даденост и просто иска да чуе думата „Благодаря!”.  


Розовото олицетворява сладостта и невинността на детето във всеки от нас. Това е цвят на неусложнените емоции, опит и наивитет. Непрекъснатото носене на този цвят може да ви превърне в незрели, глупави и момичешки държащи се хора, които са изоставили всички отговорностти на възрастните.
Розовото ви напомня за ранни детски спомени, свързани с грижовността и комфорта, получени от майката или някоя майчина фигура в живота ви.

  
От негативна страна, розовото показва липса на воля, надеждност и самооценка. Свръхемоционална и предпазлива натура. Комбинирането на розово с други по-тъмни цветове, като тъмносиньо, тъмнозелено, черно или сиво, придава изисканост на розовото.
Позитивни страни на розовия цвят: безусловна и романтична любов, състрадание, разбиране, грижовност, романс, топлина, надежда, спокойствие, сладост, наивитет, женствена и интуитивна енергия.


Негативни страни: свръхемоционалност, свръхпредпазливост, емоционални нужди, нереалистични очаквания, незрялост, липса на воля и себеоценка.
Видове розово:
Румено – подобно на телесния цвят, това много бледо розово има чувствени и сексуални конотации. Неагресивен цвят, на който липсва страст и енергия.


Розова роза  -  розовото на универсалната любов и единство. Зрял, женствен, интуитивен.


Сьомга -  има дъх на оранжево в този цвят. Окуражава флирта и може да бъде знак за срамежлив любовник – много говорене, но без действия.
Орхидея– необикновено лавандулово-розово, което се свързва с безусловността и индивидуалността. Неконформист.


Фуксия– комбинация от тъмнорозово и синьо, тя вдъхновява самочувствие, сигурност и зрялост, по-отговорната и контролирано-грижовна любов.


Ярко розово – вдъхновява страстна, игрива и чувствена любов. Излъчва топлина и щастие, любов към живота. 


Розовото е под влиянието на Венера и влияе на Марс. Отговаря за мускулите. Използва се в ритуали за личен успех, любов, лична хармония, приятелство, спокойствие, романс, страст, партньорство, физическа енергия, секс, действие, упражнение, операции, покупко-продажба и осиновяване на животни, градинарство, работа с дърво, ново начало, чест, морал, емоции, женственост, рак на гърдата, хомосексуалност, състрадателност, релаксация, деца.
Обградете се с розово, ако искате:
-         спокойни чувства
-         неутрализиране на безредието
-         релаксация
-         приемане, задоволство

Розовите полускъпоценни камъни дават любов, самооценка, ред и защита срещу насилие или агресия. Носете розов камък, за да стимулирате любовта и красотата.
Розови камъни са: родохрозит, родонит, розов кварц, розов опал, розов турмалин, данбурит, морганит, халцедон, петалит, розов сапфир.


Носете розово, ако искате да се представите като спокоен човек, който не представлява заплаха. По-меките нюанси са много женствени, а по-тъмните ще премахнат безпокойството.






Няма коментари:

Публикуване на коментар